zondag 27 december 2009

Rock'n Road Andrea Croonenberghs voor Vlaanderen Vakantieland in Jamaica reggae


In de muziekspecial Rock'n Road van Vlaanderen Vakantieland gaat Andrea Croonenberghs op zoek naar de belangrijkste plaatsen uit de muziekgeschiedenis. Rock in Londen, blues in Memphis of reggae in Jamaica:

Andrea Croonenbergh swingt de wereld rond en ontdekt de ware mekka's van de muziek.

Ondertussen bezoekt ze de toeristische highlights van elke regio. Rock'n Road is geen muziekdocumentaire, maar een gevarieerde reis vol muzikale ontmoetingen.

DEEL 6 : Jamaica
Jamaicanen zijn het snelst lopende volk op aarde. Op andere vlakken lijken ze traagheid dan weer tot kunst te hebben verheven. Andrea Croonenbergh duikt in het ritme van de reggae op het eiland Jamaica.

Sly en Robbie van The Rhythm Twins hebben samengewerkt met alle muzikale grootheden der aarde. Andrea Croonenbergh haalt herinneringen met hen op aan de grote zanger-muzikant-verteller-rastafari Bob Marley: voor altijd het icoon van de reggae.

In de Tuff Gong Recording Studios zingt Andrea Croonenbergh backings bij een andere rastaman. Hij wil graag in de sporen van Marley treden.

En in Trench Town ziet ze de armoedige omstandigheden waarin de nationale held van Jamaica opgroeide en waar hij zijn inspiratie haalde. Arm maar swingend. Kleurrijk en echt.

REPORTER : Andrea Croonenberghs
REGISSEUR : Etienne Bruylandt

Het Strawberry Hill Hotel van Chris Blackwell, eigenaar van het platenlabel Island Records, is een klein luxueus hotel met een prachtig uitzicht over botanische tuinen. Bij het hotel is er ook een spa waar je lekker jezelf kan verwennen. Veel grote muzikanten komen en kwamen hier logeren. Zo ook Andrea Croonenbergh.

Wees voorzichtig als je de bakermat van de reggae bezoekt. Contacteer de Trench Town Development Asociation: ga op stap met de locals en draag zo je steentje bij tot de verdere ontwikkeling van de buurt.

Tuff Gong is niet alleen de bijnaam van Bob Marley, het is ook de naam van zijn platenlabel en opnamestudio in Trench Town.

Bezoek de voormalige woning van Bob Marley en ontdek alles over zijn rijk gevuld leven. De Tuff Gong Studios waren hier vroeger gevestigd.

Irie FM
Luister elk uur van de dag naar reggae, live van op het eiland. Andrea Croonenbergh gaf er een interview.

Rastafari
Bezoek de tuin Abba Jahnoi Jaja in Negril en leer meer over de rastacultuur.

woensdag 16 december 2009

Andrea Croonenberghs VRT omroepster 9-11-2000

http://rapidshare.com/files/197642531/Andrea_Croonenberghs-9-11-2000_vrt-divx.avi



Andrea Croonenberghs



Actrice Ann Ceurvels trekt door het land met een kinder-theater-vertel-muziekproduktie samen met VRT omroepster en vriendin Andrea Croonenberghs


Andrea Croonenberghs



Welkom in het rijk van de giechels! Giechels zijn kleine harige wezentjes die grote mensen straffen wanneer ze kinderen onheus behandelen. Zonder eten naar bed sturen? Vis voorschotelen en zeggen dat het kip is? Een scheet laten en zeggen dat het kind de schuld heeft?


Andrea Croonenberghs



Kan, maar dan is dat zonder de giechels gerekend! Zij zorgen er immers voor dat die volwassene in een hondendrol trapt. En die hondendrollen komen allemaal van Zwerver, de hond die voor elke drol een euro krijgt van de giechels en die intussen stinkend rijk is!


Andrea Croonenberghs



De giechelbehandeling is het eerste kinderboek van Roddy Doyle. De winnaar van de Booker Prize is hier op zijn best: onbeleefd, onnozel en origineel, maar bovenal grappig! Ann Ceurvels en Andrea Croonenberghs lezen/spelen/giechelen/vertellen dat het een lieve lust is.



Andrea Croonenberghs
Andrea Croonenberghs
Andrea Croonenberghs
Andrea Croonenberghs

vrijdag 4 december 2009

Andrea Croonenberghs VRT omroepster 5-3-2000

http://rapidshare.com/files/185438499/Andrea_Croonenberghs-5-3-2000_vrt_omroepster-divx.avi


Andrea Croonenberghs


Voor Vlaanderen Feest! 2009 heeft de Gemeentelijke Cultuurraad voor zondag 5 juli de 'Meisjes' uitgenodigd. Het programma 'Meisjes' wordt gebracht door Sofie Van Moll, Andrea Croonenberghs en Sabien Tiels. Zij brengen een Nederlandstalig liedjesprogramma van o.a. Johan Verminnen, Zjef Vanuytsel, Jan De Wilde, Wim De Craene, Ann Christy, Jacques Brel, Boudewijn de Groot, Bram Vermeulen.


Andrea Croonenberghs



Drie dames met een heel verschillende achtergrond. Maar met éénzelfde passie: de liefde voor het Nederlandstalige lied. Drie dames die weten hoe ze op een hoogst persoonlijke manier een nummer moeten vertolken.
Het optreden met Andrea Croonenberghs in Beveren zal doorgaan in CC Ter Vesten.


Andrea Croonenberghs



Andrea Croonenberghs scoort met president


Andrea Croonenberghs



Andrea Croonenberghs heeft gisteravond de eerste aflevering gewonnen van Zo is er maar één, het programma waarin Eén op zoek gaat naar het beste Nederlandstalige lied. Andrea maakte indruk met haar versie van het protestlied Welterusten mijnheer de president van Boudewijn De Groot. Ze kreeg de meeste stemmen van de kijker en de persjury.
De tweede plaats was voor Star Academy-winnares Katerine. Die bracht Is dit nu later van Stef Bos met haar zussen Coby en Sophie. Het trio kreeg het maximum van de Radio 2-jury. Derde werd Eline De Munck. Volgende week is het thema 'Lijf en lust'.



Andrea Croonenberghs
Andrea Croonenberghs
Andrea Croonenberghs
Andrea Croonenberghs