maandag 6 juni 2011

Andrea Croonenberghs speelt de moeder van Nina in 'Thuis'

Andrea Croonenberghs speelt de moeder van Nina in 'Thuis'.
Vanaf woensdag 9 februari maakte Andrea Croonenberghs haar opwachting in de Eén-soap 'Thuis'. Andrea Croonenberghs zal er de rol spelen van Dominique, de moeder van Nina en de dochter van Leo. Door een jarenlange familieruzie hebben Leo en Dominique elkaar al jaren niet meer gezien, maar daar wil Dominique verandering in brengen.
Op woensdag 9 februari staat Leo (Walter Moeremans) een grote verrassing te wachten Onverwacht duikt zijn dochter Dominique Vertongen (Andrea Croonenberghs) op, de moeder van Nina (Clara Cleymans). Door een jarenlange familieruzie en hoog oplopende discussies over geld hebben Leo en Dominique elkaar al jaren niet meer gezien. Met haar plotse terugkeer lijkt Dominique de eerste stap te zetten naar een verzoening.
Dominique is vastberaden een nieuw leven te beginnen. Ze ruilt haar vroegere naam Hermine in voor Dominique(Andrea Croonenberghs) en verlaat haar man Bernard, die volgens haar een echte geldwolf en een profiteur was. Ze geeft haar man de schuld van alle problemen binnen haar familie en kiest nu resoluut voor haar dochter en haar vader. Dominique wil koste wat het kost de plooien gladstrijken.
Leo laat het verleden voor wat het is, tot grote ergernis van Yvette. Hij is erg blij dat hij na zijn kleindochter nu ook zijn dochter opnieuw bij zich heeft. Maar voor Nina is het niet zo eenvoudig. Haar ouders hebben haar geld gestolen en dat kan ze niet zomaar vergeten en vergeven. Nina vertrouwt haar moeder voor geen haar en ze wil niks meer met haar te maken hebben. Bovendien wil ze absoluut vermijden dat haar moeder Peter leert kennen, want als Dominique(Andrea Croonenberghs) geld ruikt, zou ze wel eens in haar oude gewoontes kunnen vervallen...
Andrea Croonenberghs hoeft nauwelijks nog te worden voorgesteld. Als omroepster en presentatrice is ze al jarenlang een vertrouwd gezicht op Eén. Daarnaast heeft Andrea nog twee grote passies: acteren en muziek. Andrea Croonenberghs is geregeld te zien in het theater, maar het grote publiek kent haar wellicht het best van haar rollen in televisiereeksen als 'Flikken', 'Windkracht 10', 'Kinderen van Dewindt' en 'Los zand'.