maandag 15 februari 2010

'De Apenjaren' van VRT omroepster Andrea Croonenberghs

Andrea Croonenberghs
Ilse Van Hoecke gaat elke zaterdag op stap met bekende acteurs uit Vlaanderen in Apenjaren. Ook Andrea Croonenberghs komt aanbod. Nu zaterdag bezoekt zij met actrice Marleen Merckx het ouderlijk huis, een erg emotioneel weerzien. De Radio 2 taxi pikt Marleen thuis op, en vanaf dan valt zij van de éne verbazing in de andere. Op het einde van het programma zetten we haar terug af, met een onvergetelijke ervaring.


Andrea Croonenberghs
'De Apenjaren' brengt ons de hele zomer lang in bikini langs plekken waar de mooiste jeugdherinneringen naar boven komen. Ilse Van Hoecke en haar 'acteurs' ontmoeten oude jeugdliefdes, kameraden van vroeger, de juf die zich alles nog levendig herinnert.


Andrea Croonenberghs
Onze Radio 2 taxi pikt de acteur thuis op, en vanaf dan valt hij van de éne verbazing in de andere. Op het einde van de uitzending zetten we hem terug af, met een onvergetelijke ervaring.


Andrea Croonenberghs
Ilse Van Hoecke: "Af en toe wordt het onmogelijke toch mogelijk. Uit het vorige seizoen zal ik bijvoorbeeld nooit vergeten dat Michel Wuyts plots oog in oog stond met zijn eerste lief, na meer dan 30 jaar. Of ik denk ook aan Paul Jambers die in het Rits mei 68 herbeleefde met zijn oud-leraar Etienne Vermeersch!" Wanneer Andrea Croonenberghs aan de beurt komt, is nog niet bekent.


Andrea Croonenberghs
Nu zaterdag 13 juni gaat Marleen Merckx terug naar haar ouderlijk huis. Het was lang geleden dat Marleen dat huis nog van binnen had gezien. Het deed haar duidelijk iets om terug in de kelder te staan waar haar vader een koffiebranderij had, en in haar vroegere kamertje, die nu een badkamer is.


Andrea Croonenberghs
Toen ze een tiener was, kruiste zuster Lea haar pad. Zij gaf 'lichamelijke expressie' en nam Marleen mee op bezinning naar Taizé, maar zonder het te weten zette Marleen dankzij haar ook haar eerste stappen in de liefde.


Andrea Croonenberghs
Dit zijn de acteurs die zich deze zomer nog graag laten verrassen door Ilse Van Hoecke:
Marijke Pinoy – Danni Heylen – Lucas Van den Eynde – Peter Vandenbegin – Mark Tijsmans – Andrea Croonenberghs – Warre Borgmans – Chris Lomme.



Andrea Croonenberghs
Andrea Croonenberghs
Andrea Croonenberghs
Andrea Croonenberghs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten