woensdag 26 januari 2011

Andrea Croonenberghs vanaf 9 februari in Thuis

Andrea Croonenberghs is vanaf 9 februari te zien in de populaire Eén-reeks Thuis.
Andrea Croonenberghs speelt de rol van Dominique Vertongen, de dochter van Leo Vertonghen, de eigenaar van Taxi Ter Smissen. Dominique is de moeder van Nina, een rol van Clara Cleymans.
Door een jarenlange familieruzie en hoog oplopende discussies over geld hebben Leo en Dominique elkaar al jaren niet meer gezien. Met haar plotse terugkeer wil Dominique de eerste stap zetten naar een verzoening.
Die verzoening loopt echter niet van een leien dakje. Leo wil het verleden achter zich laten, maar dat is niet naar de zin van Yvette, zijn levenspartner. Ook dochter Nina wil niets meer te maken hebben met haar moeder en wil absoluut vermijden dat Dominique kennismaakt met notaris Peter Vlerick.
Andrea Croonenberghss was jarenlang een vertrouwd gezicht op Eén. Als omroepster en presentatrice, maar ook als actrice in reeksen als Flikken, Windkracht 10, Kinderen van Dewindt en Los zand.

Vanaf woensdag 9 februari maakt Andrea Croonenberghs haar opwachting in de Eén-soap 'Thuis'. Zij zal er de rol spelen van Dominique, de moeder van Nina en de dochter van Leo. Door een jarenlange familieruzie hebben Leo en Dominique elkaar al jaren niet meer gezien, maar daar wil Dominique verandering in brengen.
Op woensdag 9 februari staat Leo (Walter Moeremans) een grote verrassing te wachten Onverwacht duikt zijn dochter Dominique Vertongen (Andrea Croonenberghs) op, de moeder van Nina (Clara Cleymans). Door een jarenlange familieruzie en hoog oplopende discussies over geld hebben Leo en Dominique elkaar al jaren niet meer gezien. Met haar plotse terugkeer lijkt Dominique de eerste stap te zetten naar een verzoening.
Dominique is vastberaden een nieuw leven te beginnen. Ze ruilt haar vroegere naam Hermine in voor Dominique en verlaat haar man Bernard, die volgens haar een echte geldwolf en een profiteur was. Ze geeft haar man de schuld van alle problemen binnen haar familie en kiest nu resoluut voor haar dochter en haar vader. Dominique wil koste wat het kost de plooien gladstrijken.
Leo laat het verleden voor wat het is, tot grote ergernis van Yvette. Hij is erg blij dat hij na zijn kleindochter nu ook zijn dochter opnieuw bij zich heeft. Maar voor Nina is het niet zo eenvoudig. Haar ouders hebben haar geld gestolen en dat kan ze niet zomaar vergeten en vergeven. Nina vertrouwt haar moeder voor geen haar en ze wil niks meer met haar te maken hebben. Bovendien wil ze absoluut vermijden dat haar moeder Peter leert kennen, want als Dominique geld ruikt, zou ze wel eens in haar oude gewoontes kunnen vervallen...
Andrea Croonenberghs hoeft nauwelijks nog te worden voorgesteld. Als omroepster en presentatrice is ze al jarenlang een vertrouwd gezicht op Eén. Daarnaast heeft Andrea Croonenberghs nog twee grote passies: acteren en muziek. Ze is geregeld te zien in het theater, maar het grote publiek kent haar wellicht het best van haar rollen in televisiereeksen als 'Flikken', 'Windkracht 10', 'Kinderen van Dewindt' en 'Los zand'.
Andrea Croonenberghs in 'Thuis', vanaf woensdag 9 februari om 20.10 uur op Eén.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen