vrijdag 18 februari 2011

Andrea Croonenberghs in 'De Laatste Show' en steunt campagne rond Alzheimer

 
Andrea Croonenberghs in 'De Laatste Show'
In 'Thuis' duikt plots de dochter van Leo op. De moeder van Nina dus. Maar waar komt ze plots vandaan? Waar heeft ze al die tijd gezeten?
 
Waarom is ze nu terug? Heeft ze wel goede bedoelingen? En waarom gelijkt ze zo erg op Andrea Croonenberghs? Michiel vraagt het allemaal aan de échte Andrea.
Andrea Croonenberghs steunt campagne rond Alzheimer.
Met de steun van thuis actrice Andrea Croonenberghs wordt een nieuwe campagne en website gelanceerd door Alzheimerorganisaties. Doel is om de symptomen van geheugenproblemen bij anderen sneller te herkennen.
In Vlaanderen lijden circa 100.000 mensen aan één of andere vorm van dementie. De meest voorkomende is de ziekte van Alzheimer.
 
Ook bij de moeder van actrice Andrea Croonenberghs werd deze ziekte acht jaar geleden vastgesteld.
 
‘Het taboe op dementie is nog steeds groot', zegt Andrea Croonenberghs. ‘Waarom zou je ook praten en nadenken over iets dat niet leuk is? Maar mensen moeten juist aangespoord worden om wél aandacht te schenken aan de symptomen.
 
Zo kan men immers zo vroeg mogelijk de beste begeleiding geven. Het moet verschrikkelijk zijn om je weg kwijt te zijn in je eigen lichaam en dingen die normaal vertrouwd zouden moeten zijn, niet meer als vertrouwd te ervaren.
 
In mijn moeder haar geval zijn de herinneringen van de afgelopen 20 jaar volledig weg. Als ik met haar praat, merk je pas hoe vaak je in gesprekken refereert naar het verleden.
 
Dat valt nu pas op. Omdat mijn moeder de ziekte heeft, weet ik welke effecten ze met zich meebrengt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze campagne echt nodig is', besluit actrice Andrea Croonenberghs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten