dinsdag 18 oktober 2011

Theatergroep Fast Forward brengt jubileumproductie met Andrea Croonenberghs

Theatergroep Fast Forward brengt jubileumproductie met Andrea Croonenberghs
Fast Forward maakt al tien jaar theater voor anderstaligen die Nederlands leren. Om dat te vieren brengen ze dit najaar 'Anders nog iets?', een theaterproductie met Andrea Croonenberghs en Peter Schoenaerts, vol humor, poëzie en livemuziek. De voorstelling gaat op tournee door heel het land.
Theatergroep Fast Forward uit Leuven maakt elk jaar een professioneel toneelstuk voor anderstalige studenten Nederlands. Op die manier willen ze hen motiveren en stimuleren in hun studie. Ze doen dat door het taalgebruik in de voorstelling aan te passen aan het niveau van de gemiddelde student Nederlands. Met hun stukken bereiken ze elk jaar meer dan 8000 toeschouwers.
Andrea Croonenberghs is al meer dan twintig jaar de bekendste tv-omroepster van de VRT. Daarnaast is ze zangeres en actrice. Ze speelde in de televisieseries Windkracht 10, Flikken, Kinderen van Dewindt, Tatort, Flikken Maastricht, Emma, Los Zand en Thuis.
Andrea Croonenberghs is blij dat ze kan meewerken aan dit project: “Dit soort culturele initiatieven voor mensen die Nederlands leren is van groot belang. Ze komen op een plezierige manier in contact met de taal, buiten de klas, en dat kan een positief effect hebben. Ze zijn gemotiveerder om Nederlands te leren en voelen zich ook welkom in onze cultuurhuizen.”
Peter Schoenaerts is de artistiek leider van Fast Forward. Hij is acteur, maar werkt ook voor het Taaluniecentrum Nederlands als vreemde taal. Bovendien was hij lange tijd zelf docent Nederlands en heeft hij verscheidene educatieve publicaties op zijn naam staan.
Fast Forward werkt voor deze productie naast Andrea Croonenberghs ook samen met muzikanten Andries Boone (Will Tura, Guy Swinnen, Yasmine, MANdolinMAN, The Ballroomquartet) en Chris Carlier (Cro Magnon, De Bonski's, Les Confrères de Saint Lazaire, TV-tunes) en krijgt steun van vzw ‘de Rand’, het Taaluniecentrum NVT en het Instituut voor Levende Talen van de K.U.Leuven.
Première met Andrea Croonenberghs op 19 oktober in CC Het Bolwerk Vilvoorde. Voorstellingen in het hele land. De volledige speelkalender is te vinden op www.fast-forward.be/Agenda.html.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten