zondag 27 december 2009

Rock'n Road Andrea Croonenberghs voor Vlaanderen Vakantieland in Jamaica reggae


In de muziekspecial Rock'n Road van Vlaanderen Vakantieland gaat Andrea Croonenberghs op zoek naar de belangrijkste plaatsen uit de muziekgeschiedenis. Rock in Londen, blues in Memphis of reggae in Jamaica:

Andrea Croonenbergh swingt de wereld rond en ontdekt de ware mekka's van de muziek.

Ondertussen bezoekt ze de toeristische highlights van elke regio. Rock'n Road is geen muziekdocumentaire, maar een gevarieerde reis vol muzikale ontmoetingen.

DEEL 6 : Jamaica
Jamaicanen zijn het snelst lopende volk op aarde. Op andere vlakken lijken ze traagheid dan weer tot kunst te hebben verheven. Andrea Croonenbergh duikt in het ritme van de reggae op het eiland Jamaica.

Sly en Robbie van The Rhythm Twins hebben samengewerkt met alle muzikale grootheden der aarde. Andrea Croonenbergh haalt herinneringen met hen op aan de grote zanger-muzikant-verteller-rastafari Bob Marley: voor altijd het icoon van de reggae.

In de Tuff Gong Recording Studios zingt Andrea Croonenbergh backings bij een andere rastaman. Hij wil graag in de sporen van Marley treden.

En in Trench Town ziet ze de armoedige omstandigheden waarin de nationale held van Jamaica opgroeide en waar hij zijn inspiratie haalde. Arm maar swingend. Kleurrijk en echt.

REPORTER : Andrea Croonenberghs
REGISSEUR : Etienne Bruylandt

Het Strawberry Hill Hotel van Chris Blackwell, eigenaar van het platenlabel Island Records, is een klein luxueus hotel met een prachtig uitzicht over botanische tuinen. Bij het hotel is er ook een spa waar je lekker jezelf kan verwennen. Veel grote muzikanten komen en kwamen hier logeren. Zo ook Andrea Croonenbergh.

Wees voorzichtig als je de bakermat van de reggae bezoekt. Contacteer de Trench Town Development Asociation: ga op stap met de locals en draag zo je steentje bij tot de verdere ontwikkeling van de buurt.

Tuff Gong is niet alleen de bijnaam van Bob Marley, het is ook de naam van zijn platenlabel en opnamestudio in Trench Town.

Bezoek de voormalige woning van Bob Marley en ontdek alles over zijn rijk gevuld leven. De Tuff Gong Studios waren hier vroeger gevestigd.

Irie FM
Luister elk uur van de dag naar reggae, live van op het eiland. Andrea Croonenbergh gaf er een interview.

Rastafari
Bezoek de tuin Abba Jahnoi Jaja in Negril en leer meer over de rastacultuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten