donderdag 20 januari 2011

Andrea Croonenberghs 'Windkracht 10' vliegtuigcrash in 'De wet van Murphy'


De vliegtuigcrash van Vlaamse actrice en omroepster Andrea Croonenberghs bij opnames voor de serie 'Windkracht 10' in 'De wet van Murphy'
Andrea Croonenberghs moest voor 'Windkracht 10' haar vliegangst overwinnen om een stunt met vleugels in te blikken. Meer had de wet van Murphy niet nodig om de actrice aan een crashtest te onderwerpen.
In De wet van Murphy presenteert Eén de grappigste filmpjes van momenten waarop werkelijk alles fout lijkt te lopen. Uit die beelden blijkt dat zelfs bekende Vlamingen niet gespaard blijven van de beruchte wet van Murphy. Dit mocht ook Andrea Croonenberghs ervaren.De wet van Murphy, vanaf zaterdag 3 oktober om 20.45 u. op Eén.
Als er iets fout kan gaan, dan gaat het ook daadwerkelijk fout. Ziedaar de wet van Murphy die de mensheid al eeuwen parten speelt. Gelukkig leidt de wet van Murphy soms ook tot grappige situaties. Het zijn net die momenten die in het gelijknamige programma nog eens vrolijk door de mangel worden gehaald. Bart De Pauw herinnert zich bijvoorbeeld nog levendig de dag dat hij in het grootste geheim zijn aambeien wilde laten verwijderen, maar op de behandelingstafel op een groep nieuwsgierige geneeskundestudenten stootte. En Katja Retsin zal zich nog lang de dag heugen dat ze voor Vlaanderen vakantieland een parapentesprong maakte, maar door een noodlanding terechtkwam in het minst appetijtelijke stuk van een Zwitserse koeienwei …
De wet van Murphy is er vanaf 3 oktober tien zaterdagen lang met leuke fragmenten van pechvogels die helaas een camera in de buurt hadden toen Murphy toesloeg. Elke week komt daarbij een ander thema aan bod. De wet van Murphy gaat van start met een geestige aflevering over school. Daarna passeren onder meer sport, misdaad, verkeer, huwelijk, bouwen, werk, vakantie, natuur en keuken de revue. Ten slotte voelt het programma ook heel wat bekende gezichten aan de tand over momenten waarop Murphy roet in het eten strooide.

Andrea Croonenberghs, nooit te beroerd om haar eigen stunts te doen, moest voor Windkracht 10 haar vliegangst overwinnen om een stunt met vleugels in te blikken. Meer had de wet van Murphy niet nodig om de actrice aan een crashtest te onderwerpen.

Andrea Croonenberghs op het nippertje aan de dood ontsnapt is bij een bijna vliegtuigcrash tijdens een opname van windkracht10.

Op de set van Windkracht 10 in het Belgische Ursel heeft zich een ongeval voorgedaan. Niemand raakte gewond. Bij het opnemen van een scene waarin een vliegtuig laag over een auto moet scheren, heeft het vliegtuig de auto geraakt. In het vliegtuig zaten een ervaren piloot-instructeur en de

actrice Andrea Croonenberghs. De auto kwam naast de landingsbaan in het gras terecht, het vliegtuig op de landingsbaan. Tijdens de verschillende repetities van de scene deed zich geen enkel probleem voor. Er wordt nu onderzocht wat er bij de opnames mis is gelopen.


In een interview vertelde Andrea Croonenberghs over het ongeval op de set van windkracht10, het ongeval dateert van in 1998.


Andrea Croonenberghs vertelde over het ongeval in aan tafel.
Ze heeft er een enorme vliegangst overgehouden, bij hevige turbulentie of bij het dalen is ze heel gespannnen.
Toen het ongeval gebeurde heeft ze de knuppel even vastgehouden maar na 5sec weer losgelaten omdat ze dacht dat ze het anders niet zou redden. De vleugels raakte de grond. de piloot legde zijn hand op Andrea Croonenberghs haar bil en zei dat het niet erg was. Maar als je die beelden ziet zou je voor minder schrik hebben.


Andrea Croonenberghs voegde er nog aan toe dat ze eigenlijk niet in het vliegtuigje moest zitten omdat de shots gemakkellijk konden gemaakt worden met een stand-in met een blonde pruik. Nu past zij en de crew (nu die Flikken) op met zo'n dergelijke stunt en worden er professionele mensen ingehuurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen