dinsdag 8 februari 2011

Andrea Croonenberghs Special Rock-'n-road in 'Vlaanderen Vakantieland'


In 'Vlaanderen Vakantieland' trekt VRT omroepster Andrea Croonenberghs acht weken langs 's werelds meest memorabele muziekbestemmingen. In de special Rock-'n-road ontdekt ze de wortels van de country in Nashville en de blues in Memphis.




In Londen, Manchester, Liverpool, Glasgow en Dublin treedt Andrea Croonenberghs in het spoor van legendarische bands als The Rolling Stones, Oasis en The Beatles en Jamaica verkent ze op de tonen van de reggae.




Waar ligt het kloppende hart van de muziek? En wat maakt dat een aantal steden, meer dan andere, zijn uitgegroeid tot echte mekka’s van de muziek?




Andrea Croonenberghs zoekt het uit in Rock-‘n-road, een special van Vlaanderen vakantieland. Daarin treedt ze acht weken lang in de sporen van ’s werelds beste bands en artiesten, en dat in de mooiste steden ter wereld.




Andrea Croonenberghs ontdekt de country in Nashville en de blues in Memphis. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van de rock en pop in Londen, Manchester, Liverpool, Glasgow en Dublin en maakt kennis met de reggae in Jamaica.




Rock-‘n-road is geen muziekdocumentaire, maar een gevarieerde reis vol muzikale ontmoetingen. Andrea Croonenberghs loopt langs bij bekende en minder bekende mensen met een passie voor muziek.




Ze gaat op zoek naar de grote en kleine verhalen over de geschiedenis van de muziek en van muzieksteden en heeft ook oren naar het persoonlijke verhaal van muzikanten en muziekliefhebbers.




Andrea Croonenberghs zingt en swingt zelf mee, maar brengt in de eerste plaats een overzicht van de leukste en beste muzikale plekjes die je als toerist kunt bezoeken. Ze heeft daarbij zowel aandacht voor niet te missen highlights als voor wonderlijke plekjes die nog niet ontdekt zijn door het grote publiek.




Nashville – 21/11
Andrea Croonenberghs had al wel eens Nine to five van het rondborstige countryicoon Dolly Parton gecoverd, ze had ook al wel eens een country-verzamel-cd gekocht en ze kon de country-invloeden op de eerste plaat van Ilse Delanghe heel erg appreciëren, maar afreizen naar Nashville, dat was toch nieuw. Country is big business in Nashville, waar elke dag duizenden mensen hun brood verdienen met muziek.




Andrea Croonenberghs haalt in Nashville enkele countrysterren voor de camera die opgenomen werden in de Country Music Hall of Fame: Barbara Mandrell, Charlie McCoy en Guy Clark. Maar ze ontmoet ook Emmylou Harris, Phil Everly en George Jones, al had die laatste nog nooit van België gehoord – maar hij hoort dan ook niet meer zo goed.




Een bijzondere ontmoeting was die met de excentrieke George Gruhn, de absolute expert in vintagegitaren, en de man bij wie ook Bruce Sprinsteen en Eric Melaerts komen shoppen. Maar Gruhn is daarnaast ook zoöloog. Op zijn ‘invite only’-verdieping heeft hij behalve Gibsons van vijfhonderdduizend euro ook erg giftige en zeldzame slangen, waarvan hij vond dat Andrea ze absoluut eens moest hebben aangeraakt.



Niet minder opwindend maar wel iets aangenamer vond Andrea Croonenberghs de opnamesessie van I can’t help falling in love in de RCA Studio B, waar Dolly Parton in al haar haast ooit een buitenmuur ramde met haar auto en waar Elvis maar liefst 250 hits opnam.



En ook al is Andrea Croonenberghs niet zo’n kerkganger, de sfeer in de Jefferson Street Baptist Church vond ze hartverwarmend. Dat er in Nashville vandaag de dag ook meer te beleven valt dan country alleen, bewijzen hedendaagse kleppers als Kings Of Leon en The White Stripes.

8 opmerkingen:

  1. Оh my goοdnеѕѕ! Impressive article dudе!
    Thanks, Howeѵer Ι am having ԁiffіculties ωіth your RSS.
    Ι don't know the reason why I can't subscгibe to it.

    Is there аnyboԁу haѵing
    thе same RSS iѕsues? Αnyone that
    knoωѕ the solution can you κіndly rеsροnd?

    Τhаnks!!

    Аlsο ѵiѕit my ωeb blog: skin lightening soap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Repairing Small Cracks in Concrete Floors: Determine the
    Damage. concrete
    finishing is very much like smoothing out frosting on
    a birthday cake. For faster setting concrete, use less water,
    for more workability, use more water.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In many cases, a person will reach a point where
    they desperately seek relief and solutions for
    their issues. When a patient comes to me with
    symptoms of this disorder, I do not respond with mind-dulling medications or invasive techniques.
    The most common injury experienced by accident victims is whiplash.

    Walk ins are always welcome, or patients can obtain same day appointments easily.

    The delivery of Linda Mc - Cartney sausage rolls package is usually in
    frozen form.

    My webpage - Crowe

    BeantwoordenVerwijderen
  4. This іnformatіon іs priceless.
    Ηow саn I find out more?

    Fеel fгeе to surf to mу blog ροst :: devis

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Eхcellent pοst but I was ωanting to know
    if you сould ωrite a littе more on this topic?

    I'd be very thankful if you could elaborate a little bit more. Appreciate it!

    My webpage ... pas cher

    BeantwoordenVerwijderen
  6. What's Happening i'm new to this, I stumbled upon this I've discovered It positively helpful and it has helped me out loads. I hope to give a contribution & assist different users like its helped me. Great job.

    My web blog: voyance en direct

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, as well as the content!


    Review my web page; Roland Garros

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hi, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.
    I am trying to find things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!

    !

    my web page :: tarot

    BeantwoordenVerwijderen