zaterdag 28 november 2009

Rock-‘n-road met Andrea Croonenberghs in Vlaanderen Vakantieland


In het Eén-programma 'Vlaanderen vakantieland' trekt Andrea Croonenberghs straks acht weken langs ’s werelds meest memorabele muziekbestemmingen.

In de special 'Rock-‘n-road' ontdekt Andrea Croonenberghs de wortels van de country in Nashville en de blues in Memphis. Vanaf 21 november.

In Londen, Manchester, Liverpool, Glasgow en Dublin treedt Andrea Croonenberghs in het spoor van legendarische bands als The Rolling Stones, Oasis en The Beatles en Jamaica verkent ze op de tonen van de reggae.

Waar ligt het kloppende hart van de muziek? En wat maakt dat een aantal steden, meer dan andere, zijn uitgegroeid tot echte mekka’s van de muziek?

'Rock-‘n-road' is geen muziekdocumentaire, maar een gevarieerde reis vol muzikale ontmoetingen. Andrea Croonenberghs loopt langs bij bekende en minder bekende mensen met een passie voor muziek.

Ze gaat op zoek naar de grote en kleine verhalen over de geschiedenis van de muziek en van muzieksteden en heeft ook oren naar het persoonlijke verhaal van muzikanten en muziekliefhebbers.

Andrea Croonenberghs zingt en swingt zelf mee, maar brengt in de eerste plaats een overzicht van de leukste en beste muzikale plekjes die je als toerist kunt bezoeken. Ze heeft daarbij zowel aandacht voor niet te missen highlights als voor wonderlijke plekjes die nog niet ontdekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen